Najposećeniji deo Beograda je definitvno Stari Grad, srce grada Beograda, gde se nalaze najznačajnije istorijske zgrade, najpoznatije i najprometnije ulice u Beogradu. Beogradska tvrđava nalazi se u centru grada i deo je jednog od najvećih parkova u gradu Kalemegdanu. Odavde, na visini od 125 metara, možete uživati u ušću dve reke Savi i Dunavu, možete da zakoračite između zidova i bedema i posetite neke dobro očuvanobjekte kao što su: Crkva Sv. Petke, grobnicu Narodnih heroja, spomenik Pobedniku, unutrašnju Stambol kapiju, mnogobrojne fontane i spomen biste. Ljubitelji istorije mogu da posete Vojni muzej. Kada zavrišite sa obilaskom tvrđave, prođite kroz najveću pešačku zonu u Beogradu, Knez Mihailovu ulicu, gde možete uživati u šopingu u mnogbrojnim radnjama renomiranih brendova ili uživati u piću i ručku u barovima I restoranima kojih je na pretek u tome delu grada.

Drugi deo Starog Grada čini najstarija ulica u Beogradu, Skadarlija, poznata boemska četvrt Beograda koju krase poznate starogradske kafane koje su sačuvale duh Beograda. Kada zavrsite sa razgledanjem Starog Grada, posetite deo grada koji se zove Zemun i čuvenu Gardoš kulu – Kulu Sibinjanin Janka ili se uputite u mauzoleij nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita koji je i dan danas oštovan širom zemlje. Beograd je takođe poznat po svom zelenilu, velikim i uređenim parkovima, šetalištima uz Savu i Dunav i čuvenim splavovima koji su pretvoreni u poznate noćne klubove, kafice i restorane. Beograd, je svakako poznat po svom bogatom noćnom životu i svake godine privlači sve više mladih iz celog sveta zahvaljujući svojoj dobroj ponudi i pristupačnim cenama. Poseduje veliki izbor barova, kafica i klubova u kojima možete čuti najrazličitije muzičke zanrove od odličnog džeza, pop/rocka, house muzike do dobro poznate domaće muzike u live izvedbi.

Ukoliko tražite smeštaj u Beogradu, villa Mystique se nalazi na odličnoj lokaciji i u jednom od najelitnijh delova grada na Dedinju, a ukoliko tražite smeštaj u drugom delu grada u blizini Zemuna ili Novog Beograda, naš drugi novootvoren objekat Side One Design hotel se nalazi na samom keju reke Dunav, nedaleko od šoping centara I odlično povezan sa centrom grada.

Izvor: http://www.tgcom24.mediaset.it/

Izvor slike: Alesandro Simić